OK18 krav indsendt til Danmarks Lærerforening

Fælles Faglig Klub d. 4. maj 2017 – OK18 på Valhøj Skole

Humoren fejler ikke noget, men der er alvor bag udsagnet, der var skrevet ind i et stort blåt spørgsmålstegn: ”Hvorfor skal jeg finde mig i at stress er en del af mit og mine kollegaers arbejdsliv?”. Netop derfor er overenskomstforhandlingerne helt afgørende for at forbedre de løn- og arbejdsforhold medlemmerne har og det er ikke svært at regne ud, at rammerne har stor betydning for bl.a. arbejdsmiljøet.

Rødovre Lærerforening havde indkaldt til Fælles Faglig Klub og engagerede medlemmer var mødt op på Valhøj Skole i Kantinen.

Hovedstyrelsens foreløbige krav blev af formand Anders Liltorp ridset op og fik nogle ord med på vejen, så der var mulighed for at byde ind for alle de fremmødte.

Debat- og spørgelysten var stor og nogle af kravene fyldte klart mere end andre. Der er ingen tvivl om, at når Danmarks Lærerforening centralt har meldt ud, at vi kommer til at diskutere arbejdstid, så er det helt i tråd med medlemmerne – også her i Rødovre.

På trods af, at vores medlemmer er helt enige i, at der skal findes ordentlige og forhandlede løsninger på arbejdstid, så er fronterne trukket skarpt op. KL med den nye direktør, Kristian Heunicke i spidsen, fastholder stædigt at ”der er sat hegnspæle” og at KL ikke har til sinds at rykke ved dem.

Det gør overenskomstforhandlinger yderst interessante og derfor er medlemmerne helt afgørende.

Overenskomstkravene for vores Fælles Faglige klub er i dag sendt afsted til Danmarks Lærerforening.

Følg med i vores medlemsblad, på www.folkeskolen.dk, www.dlf.org og facebook om det videre forløb.

 

Emner

Målgruppe